FAQ

Kan ik mijn complete auto / motorfiets / brommer / boot bij jullie brengen voor UltrasoonService?

Nee, de te reinigen onderdelen moeten gedemonteerd worden aangeleverd, en vrij zijn vloeistoffen / brandstoffen. Bij carburateurs dus even goed de benzine laten weglopen s.v.p.

Hoe lang duurt het proces? / Kan ik er op wachten?

Ultrasoon reinigen is een langdurig proces, allereerst moet het bad gevuld en op temperatuur worden gebracht, vervolgens kan het reinigingsproces in stappen worden doorlopen, het is dus niet mogelijk om te wachten tot het reinigen van uw onderdelen gereed is. UltrasoonService streeft er naar om elke order zo snel mogelijk, doorgaans binnen enkele werkdagen tot maximaal 1 week na ontvangst af te ronden.

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons betalen door middel van overschrijving, betaalverzoek of contant. UltrasoonService beschikt niet over een PIN apparaat.

Wat kost het?

De kosten voor het ultrasoonreinigen kunnen onderling verschillen, dit komt doordat het ene onderdeel arbeidsintensiever is dan het andere.

Onze standaard tarieven staan vermeld op onze website, overige tarieven / onderdelen zijn op aanvraag.

Ik wil mijn carburateur(s) laten reinigen, wat moet ik demonteren?

Om gemakkelijk uw carburateur(s) te kunnen reinigen is het van belang dat u de volgende stappen alvast uitvoert, dit scheelt u namelijk kosten en ons tijd welke we nodig hebben voor het Ultrasoon reinigen van uw carburateur(s);

  • Laat alle brandstof uit de carburateur(s) lopen.
  • In geval van meerdere carburateurs: Hou alle gedemonteerde onderdelen per carburateur apart, markeer duidelijk de verschillende carburateurs en doe de onderdelen in afzonderlijke zakjes/bakjes zodat u deze weer op de juiste plaats terugmonteert.
  • Demonteer de volgende onderdelen van de carburateurs; Verwijder de vlotterbak, vlotter, vlotternaald, de sproeiers, afdichtingen, het membraam, gasnaald, en chokenaald.  (LET OP! de mengselstelschroeven, gaskleppen en hun draaimechanisme adviseren wij om te laten zitten!)
  • Bij carburateurs met een throttle position sensor (TPS) dient deze gedemonteerd te worden, let goed op dat u de afstelling niet veranderd of goed vastlegt zodat u de sensor na het reinigen weer op dezelfde afstelling kan monteren.
  • Het fysiek scheiden van de carburateurs is niet noodzakelijk, ons bad is ruim genoeg om 4 carburateurs in een keer te kunnen reinigen.
  • Hoe beter de verschillende onderdelen zijn verwijderd, hoe sneller/makkelijker we uw carburateur(s) kunnen reinigen, als we bij UltrasoonService nog extra delen moeten demonteren dan berekenen wij daar ons standaard uurtarief voor van € 55,- excl. BTW per uur.

Andere vraag?

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan even aan ons door middel van ons contactformulier: